sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Kierrätysompeleita(kin)

Innostuin eilen (raskaan) koulupäivän jälkeen (niin, meillä todellakin on koulua LAUANTAISIN!!) hiukan ompelemaan. Mitään kovin monimutkaista en jaksanut ottaa työn alle, kun väsymys oli suuri ja keskittymiskyky olematon... eli tutuksi ja turvalliseksi muodostuneella SK:n liivimekon kaavalla mentiin.
Ja materiaalikin takuulla halpaa, eli kankaat ilmaiset. Mummon vanha pyyhe, jonka hän on joskus antanut imukankaaksi, mutta joka froteisena ei mun mielestä ihan paras mahdollinen imumateriaali ole kuivausrummuttomaan kotiin. Nuo kauluksen kääntövarat, (joiden oikeaa nimeä tiedä...) ovat mummon jostain löytämästä vanhasta retrohenkisestä aamutakista, josta tuo toinen (pari viikkoa sitten ompelemani) mekko on tehty. Pakko oli säästää nuo pyyhkeen reunapitsit tuohon mekon reunaan, kun olivat niin hauskat! Tuo froteemekko on kiva vetää vaikka saunan jälkeen päälle =)

Ja pyyhkeen lopuista saumuroin meikinpoistoliinoja, saa nähdä, onko kangas niin karkeaa, että saa kasvot kuorinnan samalla =) Tämä on tosiaan luottokaava, jota olen käyttänyt useampaan mekkoon. Tässä eilen Taimille tekemäni tunika, josta olisin halunnut pitkän, mutta kangasta ei ollut enempää =) Olen tuota kangasta joskus ostanut miehen siskon tytölle ompelemaani mekkoon, ihanan pehmoista babysamettia Kangastukusta


Ja vielä samalla kaavalla tehdyt mekot, toinen myös babysametista, toinen Vauvauvasta ostettua Kimperin joustofroteeta. (jämäpaloista tuokin mekko...)


Tuota ylläolevaa samettimekkoa lukuunottamatta näissä on olalla KAM-nepit, syystä että markettiEVAni kieltäytyy tekemästä kelvollista napinläpeä... Ja toisaalta kun noita neppejä on jemmassa vaippojen jäljiltä, niin  saavat kelvata, tosin niiden avaamisessa pitää olla varovainen, etteivät revi kangasta mennessään...

Ompelin myös vahingossa kissahatun itselleni =)  Tosin esikoinen vannotti, etten saa liikkua tämä päässä julkisesti.... 
Harmaa fleece on isäni lahjoittamasta DNA-kaulahuivista, valkoinen puoli vanha jämäpala.

Fleece-kissapipo


Muutakin vaateasiaa pitäisi suunnitella...
Kävin ihastelemassa mm. Pinjan ihania talvivaatteita ja taas kerran ihmettelin, kuinka jotkut osaavat suunnitella vaatteet tuolla tapaa kaikki toisiinsa mätsääviksi... voisi huoletta jättää lapsen miehenkin puettaviksi, eikä tarvitsisi nolostella, kun lapsella on keltainen takki ja pinkki hattu (joka on siis tarkoitettu pidettäväksi pinkin haalarin, ei keltaisen fleecen kanssa...) 
Tässä myönnän siis, että minua oikeasti ärsyttää, jos vaatteet ja asusteet eivät sovi toisiinsa! Olkoot turhamaista ja pinnallista, mutta silti. Minua ei suinkaan kiinnosta, mitä sävyjä muilla on päällään, mutta haluan olla tarkka (omasta ja) lasteni vaatteista. Esikoisen kanssa olen jo toivoni menettänyt, hän laittaa päälleen vain vaatteita, joista ITSE pitää, mutta noihin pieniin saa äiti vielä vähän aikaa vaikuttaa =)
Ja tämä ei tarkoita sitä, että haluaisin maksaa itseni vararikkoon vaatteista ja asusteista, koska tiedän kokemuksesta, että pienemmälläkin rahalla voi pukeutua nätisti ja laadukkaasti, suosimalla itsetekemistä, alennusmyyntejä, kierrätystä ja vaihtotaloutta!

Talvivaatteita meillä ei siis ole loppuun asti (vielä) mietitty (onhan siihen talveen vielä aikaa, eikö?), mutta kyllä meille varmaan ainakin tuo Ticketin Babybaggie Helkalle jää... koko 92cm, järjettömän iso, alesta (-70%) ostettu vuosi sitten ;-D
Kokovartalokuvaa en saanut otettua, kun Taimi tunki saunapuhtaana joka kuvaan ,enkä halua esitellä nakupelleämme julkisesti....

Taimi ja Eskimo

Mutta onneksi vielä tänään pärjää ulkosalla vk-kamppeilla, ne meiltäkin löytyy naulakosta! (ja pipojakin niin monta, että varmasti löytyy sopiva...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti