lauantai 14. heinäkuuta 2012

Langan ja hampaiden kiristystä

Pitkästä aikaa sain ommeltua tytöille!

Ja Helkalla on kyllä sellainen vajaa4v-uhmis päällä, että ihan mielelläni minä sulkeudun tuonne kellarikerroksen verstaaseen saumuroimaan... Silläkin uhalla, että jonkin ajan päästä voi meitä kiukuttelijoita olla kaksi, kun ei kaikki ompelukset sujukaan suunnitellusti =)

Tänään joutui isänsä kantamaan tytön pois BabyStylesta, jossa oltiin katselemassa istuimia... Niin kauhean raivokohtauksen laittoi tuo mukula pystyyn, kun ei saanut omakseen ihastelemaansa pehmolelua...
(eikä meillä siis tosiaan ostella kovin usein kaupasta "ylimääräisiä", eli ei ole tottunut saamaan tahtoaan aina läpi! Mutta vissiin kannattaa aina testata...)

Kangastukusta tilasin ison kasan aika edullisia kankaita, trikoota ja veloureja, SK1/09:sta löytyi kaverin vinkistä helpon tunikan ja leggareiden kaavat ja niin näitä alkoi syntyä =)
(Myllymuksuilta on vielä tulossa jossain vaiheessa lisää kankaita, joten katsotaan, miten saan nämä edelliset tuhottua...)

Sydänmekko ja leggarit

Helka sai itse valita kankaat omiin mekkoihinsa, tuo sydänmekko ei ihan ollut äidin suosikki (paitsi väreiltä!), mutta Helka ihastui.


Pöllömekko ja leggarit

Leggarit on ommeltu resorista, en ole aiemmin siitä tehnyt koko vaatetta, mutta aivan loistavaa materiaalia! Kivaa ommella, napakkaa ja edullisen hintaista!


Taimille tunika ja parit trikoot

Tuo Taimin "Ihastusta ilmassa" tunikakangas oli minun valinta, väri passasi ja oli sopivan "lapsellinen" =)
Taimille vähän lyhensin 98cm:n tunikan kaavaa,  ei tullut ihan niin mekkomainen.
Sydänkankaasta sai sitten vielä capritrikoot Taimille, kun metrin pätkissä noita kankaita ostin, eikä se ihan kokonaan Helkan mekkoon mennyt....

Vielä olisi useampi metri velouria odottamassa narulla... 
Samalla kaavalla ajattelin tehdä vielä muutaman mekon/tunikan (tai ehkä pitkähihaisena...) 
samoin parit resorileggarit ompelen vielä lisää, kun niistä tuli niin kivat!
Ja ehkä velourhousut molemmille...
Paitoja meillä ei niin tarvita, niitä löytyy kaapista, eikä kumpikaan paitaa valitsekaan, 
jos on mekko/tunika vaihtoehtona...
Ja syksyllä odottavaa päiväkotia ajtellen, on tuo tunika-trikoot-setti varmaan ihan hyvä! 
Pitkähihainen paita vaan sitten talvella tuon lyhythihaisen mekon alle.

Löysin myös kätköistäni joustavaa, flanellin tuntuista nallekangasta (muistelen saaneeni joskus äidiltäni...) ison pinkan. Siitä ajattelin kokeeksi tehdä näillä samoilla kaavoilla yökkärit typyille.

Sovituskuvaa en uskalla nyt vaatteista pyytää, kun vihdoin saatiin rauha taloon ja typyt istumaan hetki sohvalle "lukemaan" rauhassa keskenään... ;-DEi kommentteja:

Lähetä kommentti