sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Joululahjamietteitä Marraskuussa

Vaikka en Jouluihmiseksi tunnustaudu (edelleenkään) niin lahjoista tykkään kuitenkin =)
Varsinkin lahjojen antamisesta. Lapsena lahjojen saaminen taisi olla pääasia juhlissa, mutta näin vanhemmiten saan hyvän mielen siitä, että joku ilahtuu aidosti hankkimastani tai tekemästäni lahjasta.
Itsekin arvostan lahjassa eniten sitä, että lahjanantaja on oikeasti ajatellut juuri minua, kun on miettinyt lahjavaihtoehtoja! (toki saatan ilahtua myös siitä suklaarasiasta, joka on todennäköisesti hommattu kaikille naapureille ja työkavereille...)

Tänä(kin) Jouluna haluan lapsille hankkia jotain kestävää ja "kehittävää". Kestosuosikkejani ovat kirjat, lorukortit ja palapelit, en tosin tiedä, tykkäävätkö kaikki lapset niistä, mutta ainakin omani tykkäävät!

Toiveeni on joka Joulun (ja synttäreiden) alla se, ettei meille hankittaisi tuvan täydeltä pientä muoviroinaa, joka saadaan rikki jo ennen Tapaninpäivää. Joskus tätä toivetta kunnioitetaan, aina ei.... 

Pääsääntöisesti typyt ovat kuitenkin saaneet lahjoiksi laatuleluja ja vaatteita. Minusta itsestänikin on mukava kysyä lapselta itseltään tai hänen vanhemmiltaan, mitä oikeasti lahjaksi tarvitaan (tai halutaan, jos tarve ja halu oikein kovasti menee ristiin...) On kurjaa, jos lahjaksi saatu asia ei ole kellekään mieluinen ja se menee pahimmassa tapauksessa roskiin! (kierrättää voi aina ja joillain foorumeilla olen törmännyt erityisiin lahjojen kierrätysketjuihin! Hyvä idea!) 

Täksi Jouluksi tilasin typyille ihanan, puisen parkkitalon! Ihastelin tätä pitkään nettipuodeissa ja koska typyt tykkäävät perhekahvilan muovisesta versiostakin, niin eivätköhän tykkää tästäkin =)


Le Toy van:n parkkitalo

Tilasin myös pari settiä saman valmistajan puisia pikkuautoja ja isovanhemmille esitettiin toive automatosta. Pääsevät typyt kunnolla cruisailemaan!

Jotta ei ihan unohdettaisi sukupuolisidonnaisuutta, niin tilasin myös tämän leivontasetin:


Le Toy van:n "Honeybake baking set"

Lisäksi tulee myös setti puisia ruuantekovälineitä ja vähän lisää leikkiruokia. Jonkin verran meillä niitä jo on, sekä itsetehtyjä, että ihania, puisia lahjaksi saatuja ja lisäksi Ikeasta ostettuja kankaisia. Helkan syksyllä synttärilahjaksi saama hella on ollut kovassa käytössä, samoin nuo leikkiruuat ja astiat!

Mutta tässä kokkailussa menee mulla raja, leikki-imuria en typyille osta, ennen kuin itse pyytävät =) 
(tai perheemme poikalapsi itse, oma-aloitteisesti, tarttuu oikeaan imuriin....)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti