keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Miniloman jälkeen paluu arkeen

Vietimme muutaman yön äitini ja esikoiseni kanssa Riikassa, Latviassa.
Sellainen köyhän miehen pikkuloma halpoine lentoineen.
Olemme joskus aiemmin miehen kanssa tuolla käyneet ja tykkäsimme, lyhyt matka, ruokailu suht edullista ja vanha kaupunki on kaikessa ränsistyneisyydessäänkin kaunis. Ryöstöistä ja pahoinpitelyistä on tainnut joitain lehtijuttuja olla, mutta eiköhän noita ole kaikkialla maailmassa, niin kotimaassa kuin ulkomailla, ja etenkin niissä kohteissa, joissa lomailee juopuneita suomalaisturisteja...

Mutta mukavaa oli, hotelli oli ihana (Old Riga Palace Hotel, suosittelen lämpimästi!) rauhallinen ja kotoisa pikkuhotelli. Ei ehkä paras valinta bilettäjälle, mutta meille sopi erinomaisesti. Tosin äitini kaipaili tanssikapakkaa, mutta niitähän on muuten kaupunki pullollaan!

Katukuvaa Riikan vanhasta kaupungista

Näköala St Peterin kirkon tornista

Mutta loma oli lyhyt ja loppui pian.
Arki iskikin heti ja kunnolla kotiin tullessa, Helka oli kuumeessa ja molemmat tytöt ovat pari yötä nukkuneet tosi huonosti. Vuoron perään kumpikin itkee ja herättää sitten toisenkin...
No, onneksi menen pariksi yöksi töihin lepäämään... =)

Helkalla on kuume onneksi jo laskenut ja eilen illalla kävimme läheisellä lammella katselemassa suihkulähdettä ja sorsia poikasineen. (ja taisi siellä pari lokinpoikastakin näkyä..)

Köyhälampi sorsineen

Helka ja Taimi

Helka ja Taimi

Tytöt, etenkin Helka, tykkää käydä tuolla lammella.Helka ihastelee suihkulähteitä aina automatkoillakin  ikkunasta ja pyytää usein kävelylenkille paikkaan, jossa sellaisen näkee. Ja nuo sorsat ovat myös mieluisia. Itse pelkään kaikkia lintuja, mutta koetan olla tätä pelkoa tartuttamasta tyttöihin. Ampiaisia molemmat jo kammoavat kuollakseen...

Muuten mukava lenkkireissu, mutta tämä ilmoitus (joka on tainnut olla siellä jo pidempään...) sai mielen pahaksi:


Jonkun mielestä voi olla typerää narista eläimiin kohdistuvasta vihasta ja ilkivallasta, etenkin, kun maailmalla tapahtuu kauheita tekoja ihmisiin kohdistuen (esimerkkinä Norjan käsittämättömän kauheat tapahtumat!) mutta olen aina ollut eläinten ystävä ja mielestäni eläimiä pitää suojella, kuten ihmisiäkin. Eläimet ja lapset ovat kuitenkin aika pitkälle toisten armoilla!

Siksi en voi käsittää, kuinka joku voi tehdä mitään tällaista! Itse olen joutunut kyttäämään myrkytysoireita omalta kääpiökoiraltani sen jälkeen, kun naapurin iso saksanpaimenkoira joutui tiputukseen syötyään rotanmyrkyllä maustetun lihapullan samalta lenkkipolulta, jossa me kuljimme. En halua enää ikinä kokea sitä hätää viattoman eläimen puolesta! (ja mainittakoon, että niin minä, kuin kaikki tuntemani koiranomistajat, kuljettavat pussia mukanaan ja tarvittaessa myös keräävät koiriensa jätökset siihen!)

Mutta lopettelen, ennen kuin menee paasauksen puolelle tämä leppoisa lomapostaus =-D




torstai 21. heinäkuuta 2011

Puhelinta ja parturireissua...

Minä päätin vihdoinkin antaa periksi ja astua tälle vuosituhannelle.
Ostin siis sellaisen äly(?!)puhelimen, joka tuntuu jo kaikilla muilla olevan...
En ole toistaiseksi keksinyt, miksi tuo on älypuhelin, pikemminkin se on ÄRSYTYSpuhelin,
joka koittaa olla käyttäjäänsä nokkelampi. Ja siinä usein kai onnistuukin.

Puhelin on tosiaan ollut minulla vasta vuorokauden käytössä ja lyhyt pinnani on katkennut jo monta kertaa. 
Ohjekirjaa en (tietenkään, olenhan suomalainen!) ole jaksanut tulostaa, vaan luotan siihen, että opin käyttämään puhelintani käyttämällä sitä. Aika näyttää...

Miehen käymässä ollut ystävä on vaihtamassa puhelinta ja tuli siihen tulokseen, ettei ainakaan tällaista osta, kun käyttö näyttää niin hankalalta... vastasin uuteen puhelimeeni nimittäin tänään ekan kerran, tyypin ollessa paikalla, eikä se ollut ihan yksinkertaista... (no, myönnetään, että minä olen. Tosi yksinkertainen.)

Kameraa olen vähän jo harjoitellut käyttämään, periaatteeltaan se on aika samanlainen, kuin vanhassa Nokialaisessakin, paitsi kaikenlaista hilpehööriä ja toimintaa on rutkasti enemmän.

Mutta Helkasta oli pakko ottaa kuva parturikäynnin jäljiltä. Typy on aivan hikinen (lämmintä liki 30 astetta ja vettä tulee...) joten tukka ei ihan ole samaa kaliiberia kuin eilen ammattilaisen jäljiltä föönättuna, mutta anyhow, Helka itse tykkää tukasta tänäänkin ja on muistanut kertoa kaikille meillä käyneille, että hänellä on hieno tukka! =-D


Tasa-arvon vuoksi vielä Taiminkin kuva


Ihan yhtä hikinen kuin isosiskonsakin...
Eikä millään olisi suostunut pysymään paikalla hetkeäkään...

Mutta ehkä mä opettelen pikkuhiljaa nopeammaksi kuvanottajaksi.
Ja käyttämään puhelintani muutenkin.
Harmittaahan se, jollei kalliin puhelimen kaikkia tyhmiä ja turhanpäiväisiä ominaisuuksia tulekaan käytettyä!



maanantai 18. heinäkuuta 2011

Ti-Ti Nallen talossa

Kävimme tänään päiväseltään Ti-Ti Nallen talossa Ikaalisissa.

Paikka on meiltä parin tunnin ajomatkan päässä, joten yöksi ei viitsitty meinaamisesta huolimatta sitten kuitenkaan lopuilta jäädä. Majoitusvaihtoehtoja alueella olisi kyllä ollut tosi laaja valikoima. Ravintoloitakin oli useampi, me valitsimme Buffet-pöydän, josta alle 4-vuotiaat söivät maksutta. Meidän suursyömärilapsille loistava hinta-laatusuhde siis =D

Typyt nukkuivat liki koko paluumatkan, joten saa nähdä, kuinka yöunet odottavat ottajaansa... Mutta toisaalta, viitisen tuntia täyttä touhua ja tohinaa Nallejen talossa saattaa (toivon mukaan) vaatia veronsa ja uni tuleekin viipyilemättä.

Tai sitten ei... meillähän ei nyt kesäaikaan muutenkaan juuri ennen kymmentä ole unessa muut kuin äiti.

Nallejen Talo itsessään vaikutti aika mun mielestä ahtaalta ja sokkeloiselta, tosin tyttöjen mielestä se taisi olla vaan hauska juttu, mutta äiti (ja ehkä isäkin...) olisi kaivannut vähän väljempiä liikkumistiloja ihmispaljoudessa. Ja esimerkiksi IsoäitiNallen Tarinatuokioihin ei osallistuttu, kun ne tuntuivat olevan sen verta suosittuja, ettei viitsitty jäädä varailemaan paikkoja puolta tuntia aiemmin...

Mutta onneksi tarinoiden lisäksi löytyi paljon muutakin aktiviteettia, verstaan, piirustushuoneen ja muiden teemallisten juttujen lisäksi löytyi ihan vaan leikkimiseen tarkoitettuja tiloja perusleluineen.
Ja ulkoa löytyi liukumäet, hiekkalaatikot ja kaupunkilaislapsille mieluisia pupuja ja lampaita =)

Rumpalienon siskontytöt =)
Taimi
Helka

Taimi tykkäsi peuhuhuoneesta, samoin äiti, joka täyttä vauhtia suunnittelee kotiinkin tyynyillä täytettyä ja vuorattua huonetta... =)


Taimin suosikki on TiriVauva, joka pehmoversiona lähti kotiinkin unikaveriksi.


Vähän mietittiin, pelkääkö tytöt, etenkin Helka, noita Nallehahmoja, mutta höpöhöpö, halasi innoissaan kaikkia ja monta kertaa. Ongelmana vaan oli saada valokuvia, joissa ei kovin paljon olisi (ainakaan tunnistettavasti) muita lapsia... en tiedä, mitä säännöt sanovat vieraiden ihmisten kuvien laittamisesta nettisivuille, esim blogeihin tai Naamakirjaan? Ja kuten kuvieni laadusta voipi päätellä ,en todellakaan osaa käyttää mitään kuvankäsittelyohjelmia, joilla voisi "ylimääräiset" asiat kuvista häivyttää...

Mutta kaiken kaikkiaan, mukava reissu, ja juuri sopiva paikkavalinta tällaisille alta 3-vuotiaille. Ehkä ensi kesänä taivumme jo Muumimaailmaan... 

tiistai 12. heinäkuuta 2011

Kirppistelyä

Olen huomannut, että näin alennusmyyntien aikaan saa kirppareiltakin juttuja edullisemmin kun normaalisti.
Liekö johtuu siitä, että ihmiset tyhjentävät kaappejaan, jotta kaikki alesta hankitut uudet kamat mahtuvat?!
Tai sitten jotkut vaan saavat siivottua komerot kesälomallaan...
 Itse en heihin tunnu kuuluvan, koska tuo meidän vintti odottaa turhaan järjestelijäänsä...=)

Viime viikonloppuna ehdimme pikaisesti pyörähtämään Sepänaukion ulkoilmakirppiksellä, josta olen aina jotain mukaani löytänyt.


Helkalle sievä mekko, joka villatakin kanssa menee kylmemmilläkin ilmoilla. Ei ole mielestäni niin juhlava, etteikö menisi arkenakin, mutta toisaalta menee vaikka kaverin synttäreille!
MeToon juhlakengät, kahdesti kuulemma olleet edellisellä omistajalla jalassa. Eipä näitä juhlakenkiä kyllä tule usein käytettyä, joten niitä uskaltaa ostaa "käytettynäkin", vaikka muuten olenkin aika tarkka lasten kengistä.


Helkalle Benettonin juhlamekko, pitää etsiskellä vielä joku bolero tms kaveriksi tuolle, että voi käyttää talvenkin tullen! Ainakin yhdet ristiäiset uskoisin olevan vuoden vaihteessa tulossa. Eikös yksienkin juhlien vuoksi voi uuden mekon ostaa, kun kerta edullisesti saa?!

Tytöille ostin vielä talveksi (vaikka se lauantaisessa helteessä hupsulta tuntuikin...) Fredrikssonin Viiru-hatut, hintaa peräti 1€ / hattu (ja löytyi juuri kaksi hattua ja oikeaa kokoa!) sekä Helkalle rymyhaalariksi Reimatecin toppapuvun kahdella €:lla.
Itselleni vielä Soaked of Luxuryn neuleen eurolla.

Joten mielestäni ihan kannattava kirppisreissu!


lauantai 2. heinäkuuta 2011

Uimakelejä

Meidän eilinen uimareissu meni vähän mönkään. Ehdimme puolisen kilsaa kävellä uimarannalle päin, kun alkoi satamaan. Ja aivan kaatamalla. Ei auttanut kuin kääntyä ja juosta takaisin kotiin. Sittenpä se sade jo loppuikin...
Päätimme olla mukavuudenhaluisia ja ajella autolla tuon muutaman kilsan matkan rannalle.
Mutta joku törppöpä olikin jättänyt autoon edellispäivänä valot päälle... kun käynnistyskaapelit oli saatu esille ja toinen auto käyntiin virtaa antamaan, alkoi kaatosade uudelleeen. Olin jo sitä mieltä, ettei uimaan lähdetä, mutta Helka oli toista mieltä. Luvattu, mikä luvattu!
Siinäpä ajelimme rannalle, purimme kamppeet ja tytöt ulos ja kun pääsimme parkkipaikalta rantaan, alkoi niiiiin kova jyrinä ja pauke, ettei todellakaan tehnyt mieli veteen! (paitsi Helkan, jolle ei ole vielä iskostettu päähän sitä, kuinka vaarallista on oleskella järvessä ukonilmalla...) No, Helka kävi varpaat kastelemassa ja sitten lähdimme kotia päin. Typykkä oli tyytyväinen, kun oli päässyt "uimaan" =)

Tänään onneksi vähän paremmalla tuurilla. Tällä kertaa pääsimme ihan oikeasti uimaan saakka.
Molemmat typyt on todellisia vesipetoja, pelkoa ei vedessä tunneta ja järkikin jää useimmiten rannalle.
Järveen juostaisiin mielellään suinpäin ja heittäydyttäisi naamalleen veteen!

Helka, Taimi ja äidin muhkurainen, valkea polvi...

T&H

Toivottavasti ei nuo tyttöjen takana olevat ihmiset erotu tunnistettavasti...

Helkan UV-haalari on laivatuliainen, ollut tosi mieluinen ja yötä/päivää päällä. Merkiltään Swimpy (ihan uusi tuttavuus, ei ole kokemuksia aiemmin), Taimin paita on Hyphenin ja UV-housut Po.p:lta. Lakkikin oli Uv-suojattu, JesperJuniorista ostin, mutta merkkiä en muista... oli mielestäni aika edullinen.
Tuohon Hyphenin paitaan olen ollut tyytyväinen, on varmasti (melko kalliin) hintansa väärti!

Housut ostin Po.p:lta pari päivää sitten, kun kävin etsimässä vk-vaatteita alesta. Housut löysinkin molemmille, samoin Helkalle windstopper-takin vaaleanpunaisena. Itse en oikein tuosta väristä olisi pitänyt, mutta esikoiseni oli mukana ja painosti sen ostamaan. Ja toki Helka itse tykkää!  Nykyinen vastaava takki on reippaan keltainen, joten ehkä ripaus tyttömäisyyttä ensi syksynä sallitaan =)

Vaatekaappeja kartutin lisää tänään, kun käväisin Sisukkaan kiertueella. Mukaan tarttui ihan perusvaatetta edullisin hinnoin. 

Helka ei nyt oikein ole nyt innokas mannekeeraamaan, joten vaatteita pari kuvaa ihan lattialle viskattuna...

Katvigin pörrötakki ja Minymon housut

Phister&Philina pörrötakki ja Kik Kidi takki
Vk-vaatteita etsin tuoltakin, mutta pettymyksekseni ei niitä juuri ollut. Liekö ollut alunperinkään tai sitten olivat jo menneet, kun en ihan avaamisaikaan paikalle ehtinyt.

Ja vielä yksi Juhannuskuva. 
Vaatteista huomaa, miten on viikon aikana kelit vaihdelleet, kun vertaa tänään otettuihin uimarantakuviin!


Uimarantakelit saavat minun puolesta jatkua. Pitkään.
Vaikka on se sadekin pikkuannoksina mukavaa.