lauantai 28. toukokuuta 2011

Ihana sade!

Mä olen aina tykännyt vesisateesta.
Parasta sadesäällä on olla mökillä, joko katsella ikkunasta kun sade ripsii järvelle tai kävellä kaikessa rauhassa siellä maalla, laidunten lehmiä ihmetellen, vanhat kunnon Rukan, keltaiset, hiukan hiostavat kuravaatteet päällä.
Ja tietty järven rannalla kun ollaan, myös soutaminen sateella on mukavaa (paitsi, jos ukostaa...)

Sateella tuo meidän pihakin näyttää kivemmalta, ainakin näin kesäsäällä. Kaikki on paljon vihreämpää ja vehreämpää.


Kiva huomata, että tytötkin, etenkin Helka, ovat perineet mun innostukseni sateeseen!


Kävin muuten kirpparilla täydentämässä sitä omaa vaatekomeroani. Yllätyin itsekin, kuinka hyviä löytöjä tein! Kahdet farkut (Vila ja fiilistelyLewikset), pitkähihainen trikoopaita, kaksi lyhythihaista neuletta, t-paita (tämä päätyi pojalle, oli vähän nafti minulle...), lyhyt farkkutakki, kevät/syystrenssi, kassi (tämän ostin lähinnä kahvojen takia, mutta esikko omi kassin kahvoineen itsellensä!) ja huivi. Kaikki yhteensä 26€! Ja vaatteet olivat kaikki todella hyväkuntoisia, osa käyttämättömiä. En ole aikoihin edes etsinyt itselleni kirppareilta (enkä kaupoistakaan...) mitään, joten yllättynyt tarjonnasta tosiaan olin, vaikka olenkin lapsesta saakka kiertänyt ja tykännyt kirpputoreista, siis jo silloinkin, kun ne eivät vielä olleet muotia muiden kuin asunnottomien ja taideopiskelijoiden keskuudessa =)

Luin myös äidiltä lainaamastani Kodin Kuvalehdestä tuunausvinkkejä, kyseisessä jutussa toimittaja oli kierrätyskeskuksesta roijannut sekä ihan ilmaiseksi että parilla sentillä ison kasan rompetta, joista oli tuunannut itselleen ja ystävilleen uusiotavaraa. Ideoita pursuaisi minunkin pää, mutta toteutus tahtoo aina jäädä...
Mutta silti aion ensi viikolla vierailla paikallisessa Ecocenterissä, ainakin katsastamassa koru- ja nappitarjonnan.

Edellisestä käynnistäni tuolla onkin kulunut useampi vuosi, silloin taisin ainoastaan viedä sinne tavaraa, mitään ei muistaakseni tarttunut mukaan, vaikka joitain huonekaluja taisin siellä silloinkin silitellä =)

perjantai 20. toukokuuta 2011

Voihan vaatekaappi...

Tai ongelmia ei niinkään tuota itse kaappi, vaan sen sisältö...
Eikä tällä kertaa tyttöjen garderobi, vaan minun omani!

Tytöillä on nyt kaikki tarvittavat kamppeet kesäksi, (ja syksyksi ja vähän talveksikin...) viimeistään sitten, kun vihonviimeinenkin (?!) mekkotilaus suvaitsee saapua perille.
Hiekkalaatikolle hommasin molemmille Villervallan ulkohousut Retrokista, edulliset ja kivat peruspöksyt. Taimille hairahduin hankkimaan vielä samanlaisen Popin windfleecen, jollainen Helkallakin on, vaikka en ole sitä Helkallakaan juuri pitänyt... mutta tulipahan hommattua. 
Jos vaikka viileillä keleillä tulisi mökille mukaan "kirkonkylätakiksi" =)

Tässä vielä nuo Taimin uudet kamppeet, eilen niille oli käyttöä, kun oli niin viileä ilma illallakin, kun Taimi lähti äidin kanssa Lähiruokapiirien keskustelutilaisuuteen. (Taimin puheenvuorot jäi vähiin, mutta tarjotut sämpylät ja pulla upposivat hyvin....)
Taustalla voi "ihastella" sotkuista naulakkoa.... meiltä ei ihan heti saada sisustuspostauksia!

Villervallan pipo ja housut, Popin takki, Kavatin popot

Mutta siihen minun vaatekaappiini.

Vuosien vieriessä (ja kilojen karttuessa) on vaatemakuni ja kokoni muuttunut sen verran, ettei entiset vaatteet enää tunnu omilta. Ja kun on muutaman vuoden ollut kotosalla ja pukeutunut lähinnä mammafarkkuihin, imetyspaitoihin, tuulipukuun ja vettähylkiviin kenkiin, on hiukan ymmällään siitä, kuinka isoon ulkomaailmaan pitäisi pukeutua.

Työpaikallani sairaalassa on onneksi tiukka pukukoodi, samat rumat valkoiset asut kaikilla, joten sillä ei tarvitse päätään, eikä kukkaroaan, rasittaa. Mutta esim. koulupäiviin ja muihin tilaisuuksiin, joissa mennään ihmisten ilmoille, en omista juuri yhtään vaatekappaletta! Enkä siis todellakaan tarkoita tällä sitä, etteikö puistossa ja perhekahvilassa tapaisi ihmisiä, mutta niihin useimmiten pukeudutaan mahdollisimman järkevästi, ei välttämättä niin nätisti! Tärkeintä vaatteissa on helppo putsattavuus ja mukavuus, ei se, miten ne istuvat päällä.

Hmm... pakko varmaan on siis selailla välillä netissä naistenkin vaatteita, ei ainoastaan lasten.
Ja jos vaikka pääsisi jonain päivänä ihan livekauppoihinkin... hämärä muistikuva niistä on kyllä se, että joka kerta pahoitan mieleni, kun vaatteet ei näytäkään minun päälläni yhtä hyviltä, kuin mallinukeilla...
Ja, että rahaa menee niihinkin monta kertaa enemmän kuin alunperin oli suunnitellut!


maanantai 9. toukokuuta 2011

Prinsessan kakku

Eilinen Äitienpäivä aloitti kyllä mainiot ulkoilukelit!
Tykätään tyttöjen kanssa auringonpaisteesta ja minä tykkään jopa kunnon helteistä, joten nyt ollaan nautittu ja oltu pihalla. Tosin täytyy myöntää, että pihamaa ehkä saattaisi hieman kaivata vettä... Mutta onneksi sitäkin piisaa toistaiseksi kaivossa.

Olimme eilen Äitienpäiväkahveilla vanhempieni luona. Lupasin tehdä kakun, vaikka kaikki perheessäni tietävät, etten todellakaan ole mikään jauhopeukalo.... mutta ehkä juuri siksi halusin näyttää siihen pystyväni.

Tällainen tuli prinsessakakustani:

Välissä vadelmahilloa, kermaa ja rahkaa. Päällä PALJON marsipaania.

Lehdet kyllä muistuttavat enemmän koivun- kuin ruusunlehtiä =)

Kondiittorit varmaan naureskelisivat tälle, mutta itse olin ihan ylpeä =)
Etenkin noista omin pikku kätösin väkerretyistä ruusuista, joihin pienen tuskastelun jälkeen löysin täältä loistavan ohjeen, jolla tumpelokin onnistuu! Ainoa asia, joka hirvitti, oli marsipaanin sisältämä lisäainemäärä! Mutta ajattelin, että, koska normaalisti pyrimme syömään mahdollisimman puhdasta ruokaa, ei pieni hairahdus silloin tällöin ole kovin vaarallista.

Pari kuvaa vielä tytöistä mummolan keinussa:



Löysin kirpparilta Nextin samismekot heille, myyjällä ilmeisesti on samanlaisella ikäerolla itsellään tytöt =)
Tai sitten on ollut niin mieleinen mekko, että on ostettu useampaa kokoa.
Mutta mieleiset oli meillekin.

torstai 5. toukokuuta 2011

Nuukuusviikon hankintoja

Niin, tai siis nämähän on tilattu jo viime viikolla, eli nuukuusviikolla olen pitänyt pintani kauppojen houkutuksia vastaan! Kirpparilta sentään eilen tarttui mukaan Helkalle muutama pyjama ja Isolle pojalle kasa T-paitoja. Entiset ovat yhtäkkiä kaikki jääneet kittanoiksi, hihat puristaa ja napa näkyy... ei nätti!

Mutta siis tuolta Lillikseltä tarttui ostoskoriin mm. nämä:
(sumeat kuvat johtuvat likaisesta linssistä... tai ainakin haluan niin uskoa, ettei kuvaajassa ole vikaa!)

NoaNoan mekko ja neuletakki viime syksyn mallistosta

Tuon mekon yläosa on mielestäni tosi kiva, vähän sellainen erilainen, mutta Helkapa ei suostunut pitämään takkia auki kuvauksen ajan. Takki ja mekko ovat molemmat kokoa 104cm, mutta aika pientä mitoitusta. Ajattelin, että nämä sopisivat mahdollisiin syksyn juhliin, mutta ehkäpä otamme käyttöön nyt heti, etteivät jää käyttämättä! (sitäkin joskus tapahtuu, että vaatteita ei ehditäkään käyttää... etenkään niitä juhlavampia)

NoaNoan huppari ja Mayoralin farkut

Nuo farkut on melko kapeat, mietinkin, mistä löydän sopivimmat farkut Taimille, joka on kropaltaan paljon Helkaa pyöreämpi? NovaStarin farkut ovat toistaiseksi sopineet, Helkalle ne taas ovat olleet vähän turhan leveitä. Tosin en ole Taimilla kovin paljon farkkuja pitänyt, kun viihtyy paremmin lökäreissä. (kuten äitinsäkin...) Helkallakin lähinnä vain kaupunkireissuilla tms on farkut jalassa.

Näissä vaatteissa oli hyvät aleprosentit kaikissa, eikä meidän tytöt (eikä äitikään...) vielä osaa välittää siitä, onko vaatteet uusinta uutta vai edellisen kauden malleja! Onneksi! Pelkään, että sekin aika saattaa joskus koittaa, ettei edellistalvena muodissa ollutta pipoa enää vuoden päästä päähän laiteta...

Minymon haalari

Haalarin tilasin oikeastaan Taimille, mutta koossa 86cm se on niin reilu, että menee Helkallekin ja tietenkin hän halusi sen päälleen! Tyytyväisenä veti hupparin tuohon kaveriksi ja lähti isänsä kanssa taaperotanhuun. Vähän ehkä on kesäinen vaatetus, mutta se sallittakoon, onhan nyt jo Toukokuu! Ja aurinkokin tuli esiin heti eilen, kun olin sen katoamisesta valittanut. Kannatti kerrankin valittaa!

keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Aurinko takaisin ja heti!!

Mikään maailman jymyuutisista ei minua heilauta tällä hetkellä niin paljoa kuin auringon katoaminen takaisin sinne mystiseen piilopaikkaansa, jossa se tuntuu ison osan vuodesta luuraavan... (vai luuraako se Australiassa?)

Jos tämä keli jatkuu, alan katumaan talvikamppeiden vintille viikkaamista, 
eihän täällä vk-kamppeilla kohta tarkene... Tänäänkin sai Plain Rainin alle laittaa ihan paksusti kampetta, että tytöt tarkeni puistossa. Puhumattakaan äidistä, joka ei kehdannut enää untuvatakkiinkaan kääriytyä, vaikka kuinka paleli..

Asiasta toiseen, tällä viikolla taitaa olla nuukuusviikko. Onneksi ehdin viime viikolla tilamaan kesäkampetta tytöille Lillikseltä ja Tintulta  =D Tai ehkä ale-tuotteiden osto lasketaan nuukailuksi, vaikkei ne olisikaan ihan välttämättömiä??! Tilaukset eivät ole vielä kumpikaan tulleet, innolla odottelen, kauniita olivat kaikki tilaamani vaatteet kuvissa, saa nähdä, mitä tykätään käytössä.

Nuukuudeksi laskettakoon myös tarpeettoman tavaran käyttötarkoituksen muuttaminen toiseksi, jolloin siitä tuleekin tarpeellista.... siis tähän tapaan:


Meandin tilauksen kylkiäisenä tullut, minun makuuni väärän värinen huivi toimii erinomaisesti nukenkantoliinana! Eikä Helka valita valjusta värisävystä =)

sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Vappu

Vappuhan on työnteon juhla,
joten vietin aamupäivän sorvin (tai oikeammin potilaiden...) ääressä.

Töiden jälkeen vähän grillimuonaa ja Tivoliin tyttöjen kanssa. 
Vanhemmat muksut olivat lähteneet tuonne huvitusalueelle heti sen auettua ja iltaan saakka meinasivat olla...
Kahdeksassa tunnissa saa jo koko rahan edestä kieputusta laitteissa!

Helka (saati sitten Taimi) ei vielä osannut mihinkään laitteisiin pyytää,
Helkasta hauskinta koko Tivolissa oli yläpuolella lentelevät lokit ja se, kun sai käydä katsomassa pomppulinnaa =)



Keli oli muuten mukava ja aurinkoinenkin, mutta tuuli tosi kylmästi.
Tytöt olisivat ehkä katselleet laitteiden kieppumista pidempäänkin, 
mutta äitiä alkoi paleltamaan!


Tosin Taimiakin alkoi hulina jo vähän väsyttämään...


Mukavaa Vappuillan jatkoa kaikille!